Goud voor het team middenbouw niveau 4 TurnGroep Noord

Goud voor het team middenbouw niveau 4 TurnGroep Noord

Dit weekend waren de eerste wedstrijden voor Middenbouw 4 turnsters van TurnGroep Noord. Turnsters uit Drenthe  reisden af naar sportcentrum de Hullen in Roden om hun eerste wedstrijd van het seizoen te turnen.

In de vroege ochtend turnde het team middenbouw niveau 4 bestaande uit Hailey Stiekema. Marit Pietersen, Niene Bos, Bo Oostelbos, Carmen Nusman en Valerie Leertouwer hun eerste wedstrijd van het seizoen. Voor Hailey, Marit en Niene was het zelfs hun eerste officiele wedstrijd. Ze turnden mooie oefeningen met veel nieuwe elementen Hiermee wisten ze met het team een overtuigende eerste plaats te behalen met 12 punten voorsprong op de nummer 2.

Ook in de individuele ranking hebben deze turnsters goed gescoord. Alle zes de turnsters eindigden in de top 10! Carmen kreeg de gouden medaille omgehangen, Marit de bronzen medaille. Niene eindigde net naast het podium  op een  mooie 4e plaats , De 5e plaats was voor Valerie en de 6e plaats voor Bo. Hailey eindigde op een mooie 10e plek.

´s Middags turnden de E turnsters hun team wedstrijd. Bendu Sharif, Lotus Sie, Jorien Kadijk en Felice Richelle turnden samen  Anne Verhoef van VAKO een goede wedstrijd. Ze  wisten als team de gouden medaille te winnen.

In de individuele wedstrijd jeugd E scoorden onze turnsters ook heel goed. Bendu werd 1e , Jorien 2e , Lotus 3e en Felice werd knap 4e !

Op 23 maart is de 2e wedstrijd voor deze turnsters. De wedstrijd is dan in 2e Exloërmond

 

 

TRAIN(ST)ER gezocht

Vacature turntrain(st)er TurnGroep Noord

Januari 2024

Wil jij turntraining geven bij de leukste turnvereniging van Noord-Nederland? TurnGroep Noord zoekt per 1 september 2024 trainer(s) m/v!

TurnGroep Noord (TGN) is een kleine, gezellige én ambitieuze turnvereniging in Vries met ongeveer 35 turnsters die uitkomen in de 1 e , 2 e of 3 e divisie van de KNGU. De club is 12 jaar geleden opgericht door ouders, en dat is nog steeds duidelijk door een grote ouderbetrokkenheid. Daardoor kun jij als train(st)er doen waar je het beste in bent: turntrainingen geven. Alle overige randzaken regelen wij!

TurnGroep Noord staat voor: Plezier door prestatie en prestatie door plezier!

Op dit moment zijn aan TurnGroep Noord 3 trainsters en 1 assistent verbonden. Wegens het vertrek van één van onze trainsters zijn wij voor het nieuwe seizoen (vanaf eind augustus 2024) op zoek naar:

 

Turntrainer (m/v) voor de wedstrijdgroep (vanaf middenbouw)

9 uur per week

 

Trainingen wedstrijdgroep
De trainingen van de wedstrijdgroep zijn op de volgende dagen:
– woensdag (16.45-19.45 uur)
– donderdag (17.30-20.00 uur)
– zaterdag (11.00-14.00 uur)
– zondag (10.00-13.00 uur)
Alle trainingen vinden plaats in de goed ingerichte turnhal in Vries, gemeente Tynaarlo.
De vacante uren zijn op dit moment voor de trainingen van de middenbouw, maar in overleg met de
andere trainsters is een andere verdeling eventueel mogelijk. We verwachten van een nieuwe
train(st)er dat die minimaal 2 trainingen per week aanwezig is, waarvan minimaal 1 in het weekend.
Een combinatie van twee train(st)ers is dus ook mogelijk.

Profiel
Als trainster van TGN ben je minimaal 18 jaar en afgestudeerd (ofwel bijna) aan CIOS, ALO, of ben je
gediplomeerd turntrainer/-coach vanuit HBO SGM, MBO Sport&Bewegen, of het Johan Cruijff
College, ofwel beschik je over de KNGU licentie met minimaal niveau 3.
Bij voorkeur heb je al enige jaren ervaring met het lesgeven op het gevraagde niveau.

Wat verwachten wij van je
Bij TGN ben je verantwoordelijk voor het geven van kwalitatief goede turntrainingen aan onze
turnsters. Je hebt een passie voor turnen en begeleidt onze turnsters (ook bij wedstrijden) op een
manier die past bij positief coachen. Ook zien we je graag een bijdrage leveren aan het coachen van
eventuele nieuwe trainers en assistenten ofwel stagiaires.
Als trainer ben je onderdeel van de Technische Commissie (2 ouders en trainsters) en samen geef je
vorm en inhoud aan de kwalitatieve doelstellingen van de vereniging.

Wat krijg jij van ons
– Een leuke en gezellige werkplek, waar ‘samen doen’ de norm is
– Een vergoeding op basis van een marktconform uurtarief
– Een brandstofkosten- en wedstrijddagvergoeding
– Opleiding- en ontwikkelmogelijkheden
– Ruime ondersteuning van ons enthousiaste bestuur en commissies (technische-, activiteiten- en sponsorcommissie)

Nieuwsgierig?
Herken jij jezelf in bovenstaande en wil jij graag onze nieuwe turntrain(st)er worden?
Dan zouden we het ontzettend leuk vinden als je contact met ons opneemt! Stuur dan een mail met
daarin een korte motivatie en CV (ervaring) naar voorzitter@turngroepnoord.nl. Als je nog vragen
hebt mag je natuurlijk ook bellen. Je kunt contact opnemen met Gea Reitsema (TC-lid) op 06-
21824894 of Lisette Hof (trainster) 06-22328912.

Topweekend voor TurnGroep Noord!

Topweekend voor TurnGroep Noord!

Dit weekend was de derde wedstrijd van het seizoen voor turnsters uit Groningen, Friesland en Drenthe in Sportstad Heerenveen. In deze laatste wedstrijd werd de seizoen competitie afgesloten en werd er bekend wie zich geplaatst heeft voor de landelijke halve finales!

  De jeugd E turnsters mochten zaterdag het spits afbijten in de individuele meerkamp. Ze turnden zo’n goede wedstrijd dat het hele podium in beslag genomen werd door turnsters van TurnGroep Noord. Jorien Kadijk behaalde 1e plaats, Hiske Doesburg, die sinds kort ook bij TurnGroep Noord turnt, eindigde op een 2e plaats. Lotus Sie kreeg de bronzen medaille omgehangen. Bendu Sharif werd netjes 5 e . Felice Richelle wist na een week ziek zijn toch nog 8e te worden! In de seizoen competitie heeft Jorien ook de gouden medaille behaald en is Lotus 3e geworden!

In de derde wedstrijd van de dag kwam het middenbouwteam 3 bestaande uit de turnsters Jasmijn van Hinte, Liva Niemeijer, Iris Loovers in actie samen met hun teamgenootje Dénessity  Sidin van SV Clias. Het team turnde zich met mooie oefeningen naar de hoogste plek! Ook in de seizoen competitie eindigden ze op de 1 e plek! Individueel eindigde Liva op de 3 e plek in de seizoen competitie, Jasmijn op een 8 e plaats en Iris op de 13 e plek.

In de andere baan kwam het D team Vesper Cnubben. Isa Vaes, Carlijn Niemeijer, Kayla Rosenberg, Isanoa Pentury en Rosan van der Bijl in actie. Ook zij turnden een prima wedstrijd. Ze eindigden dan ook op het hoogste podium. In de seizoen competitie eindigde het team op een mooie 3 e plaats! Met deze mooie resultaten hebben de turnsters zich als team ook nog geplaatst voor de halve landelijke finale!

In de eerste wedstrijd van zondag kwamen de jeugd D turnsters Kayla, Vesper en Carlijn individueel in actie. Met mooie oefeningen heeft Vesper de zilveren medaille gewonnen, Carlijn werd 6 e en Kayla 7e. in de seizoen competitie wist Vesper beslag te leggen op de 2 e plaats, Carlijn op de 6 e plek en Kayla op de 7 e plek. Na drie goede plaatsingswedstrijden is het hun alle drie ook nog gelukt om zich te plaatsen voor de halve finales van het NK!

In de laatste wedstrijd van het weekend turnden de junior D turnsters Isanoa, Rosan en Lieke individueel een prima wedstrijd. Isanoa eindigde op de 7 e plek, Rosan op een 20 e plek. Lieke turnde 2 prima toestellen. In de seizoen competitie wist Isanoa beslag te leggen op de 3 e plek. Door deze mooie resultaten zien we ook Isanoa en Rosan terug op de halve landelijke finales!

Jorien, Liva, Vesper en Isanoa Drentse kampioen!

Jorien, Liva, Vesper en Isanoa Drentse kampioen!

Dit weekend was er de 2e districtswedstrijd van het seizoen in sporthal de Kamp. Turnsters uit de 3 noordelijke provincies reisden af naar Vries. TurnGroep Noord organiseerde samen met de KNGU de wedstrijd. Met een grote groep vrijwilligers van de vereniging werd het mogelijk gemaakt dat de turnsters hun wedstrijd konden turnen. Zaterdagmorgen om 8:00 uur meldden zich de eerste turnsters in de hal om hun wedstrijd te turnen.

In de eerste wedstrijd van het weekend turnden de Jeugd E turnsters Jorien Kadijk, Lotus Sie, Felice Richelle en Bendu Sharif. De dames turnden alle 4 een uitstekende wedstrijd. Jorien eindigde op de 1e plaats en mag zich dus Drents kampioen noemen! Lotus eindigde op een 3e plek, Felice op een 5e plek en Bendu op de 8e plaats.
In de laatste wedstrijd van de dag turnden het Team D bestaande uit Rosan van der Bijl, Isa Vaes, Carlijn Niemeijer, Kayla Rosenberg, Isanoa Pentury en Vesper Cnubben. De dames turnden een uitstekende wedstrijd met vele stabiele en mooie oefeningen. Hierdoor wonnen ze overtuigend als team de gouden medaille!

In dezelfde wedstrijd turnden het middenbouwteam 3 Liva Niemeijer, Jasmijn van Hinte en Iris Loovers een goede wedstrijd. Als team kregen ze de zilveren medaille omgehangen. Individueel werd Liva Drents kampioen! Jasmijn eindigde op de 3e plaats en Iris eindigde net naast het podium op een 4e plek.
Zondag kwamen de Jeugd D turnsters Vesper Cnubben, Carlijn Niemeijer en Kayla Rosenberg individueel in actie. Ze turnden sterk op alle 4 de turntoestellen. Vesper mag zich daardoor Drents kampioen noemen. Carlijn kreeg de zilveren medaille omgehangen en Kayla eindigde op een zeer verdiende 4e plek!

In de 2e wedstrijd van de dag turnden de Junior D turnsters Isanoa Pentury en Rosan van der Bijl hun individuele meerkamp. Ook deze dames turnden een zeer goede wedstrijd. Isanoa mag zich nu ook Drents kampioen noemen. Rosan eindigde op een mooie 8e plaats.


TurnGroep Noord bedankt alle vrijwilligers, de medewerkers van sporthal de Kamp en de PLUS Koetsier voor de gesponsorde cakes en bananen!

Wedstrijdaankondiging 16 en 17 december 2023

Zaterdag 16  en zondag 17 december organiseert TurnGroep Noord in samenwerking met de KNGU de 2e district wedstrijd van het seizoen voor turnsters uit Groningen, Friesland en Drenthe. De wedstrijd vindt plaats in sporthal de Kamp in Vries

De turnsters komen uit in de 2e en 3e divisie van de KNGU. Op zaterdag wordt er geturnd in teamvorm en zondag is er de individuele meerkamp. Tijdens deze wedstrijden kunnen de turnsters ook provinciaal kampioen worden in hun divisie. Ook een aantal TurnGroep Noord turnsters zullen de turnvloer betreden.

Locatie: sporthal de Kamp in Vries

Tijdstip: 8:30-16:30 uur

Entreeprijs: 6 tot en met 12 jaar 2 euro pp, vanaf 13 jaar 3,50 euro pp

RECORDOPBRENGST GROTE CLUBACTIE

RECORDOPBRENGST GROTE CLUBACTIE

De Grote  Clubactie is zeer succesvol  verlopen voor TurnGroep Noord. De turnsters hebben een record aantal loten verkocht. In totaal werden er  1156 loten verkocht. De opbrengst was daarom maar liefst  2774,40 euro! Dit geld gaat gebruikt worden om trainingsmateriaal aan te schaffen. Alle kopers hartelijk bedankt!

Afgelopen weekend heeft TurnGroep Noord de verkopers van de Grote Clubactie in het zonnetje gezet. De turnsters die 15 of meer loten verkocht hebben kregen sokken met hun naam erop. Er werd een medaille uitgereikt van de Grote Clubactie aan de TOP 8 verkopers. De TOP 3 verkopers werden nog eens extra beloond met een lekker pakketje.

De zusjes Liva en Carlijn Niemeijer verkochten maar liefst ieder 153 loten. Niene Bos werd 3e met een verkoop van 100 loten.  Een fantastisch resultaat!

 

 

Successen voor TurnGroep Noord

Successen voor TurnGroep Noord

Afgelopen weekend organiseerde TurnGroep Noord de eerste wedstrijd van het seizoen voor turnsters uit Groningen, Drenthe en Friesland. De wedstrijd was in zowel organisatorisch als voor de turnsters van TurnGroep Noord een groot succes.

Op vrijdagavond zorgden een groot aantal vrijwilligers van TurnGroep Noord ervoor dat de 3 oranje zeecontainers van de KNGU vol met turntoestellen en benodigdheden geleegd werden om zo ervoor te zorgen dat de sporthal omgetoverd werd tot een turnhal. Met ruim 20 vrijwilligers overdag tijdens de wedstrijden werd er voor gezorgd dat de ruim 200 turnsters uit de 3 noordelijke provincies , wedstrijdleiding van de KNGU en juryleden optimaal hun wedstrijd konden draaien. Door de bijdrage van de sponsoren Hanons Groningen en Autoservice Paterswolde konden alle KNGU en TGN-vrijwilligers extra in de watten gelegd worden.

(meer…)

Open Trainingen 2024

We zijn altijd enthousiast om nieuwe meisjes te verwelkomen die geboren zijn in 2016, 2017 en 2018 (minimaal 5 jaar oud) en die graag willen deelnemen aan onze Open Trainingen. Door de grootte van onze huidige Talentengroep kunnen we pas weer in het begin van 2024 een nieuwe Open Training organiseren. Maar laat dat je niet tegenhouden! Je kunt je altijd aanmelden, en zodra we een datum hebben, sturen we je een uitnodiging. Als je vragen hebt, stuur ons dan een e-mail naar secretaris@turngroepnoord.nl

En, als je toevallig al een wedstrijdmeisje bent en op zoek bent naar een nieuwe club, aarzel dan niet om te informeren naar de mogelijkheden bij onze club.

TurnGroep Noord organiseert Open Training

Na een korte zomerstop zijn de trainingen weer begonnen bij TurnGroep Noord. De vereniging is altijd op zoek naar aanstormend turntalent en organiseert daarom een Open Training.

De Open Training is voor meisjes geboren in 2015, 2016, 2017 of 2018 (minimaal 5 jaar oud) en vindt plaats op zaterdag 9 september van 9:00-11:00 uur in de turnhal van Vries.

Tijdens deze training zullen de vier turntoestellen aan bod komen. Het belangrijkste is dat de meisjes plezier hebben in turnen tijdens deze training. Daarnaast zullen aan de hand van een aantal standaard testen gericht op lenigheid, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie ook bekeken worden of ze in aanmerking komt om na deze training nog een aantal proeftrainingen te doen bij TGN.

Ben je op zoek naar een sport na de zomervakantie en lijkt je turnen helemaal te gek? Opgave en meer informatie via  secretaris@turngroepnoord.nl . Als je je aangemeld hebt krijg je alle verdere informatie.