Dit weekend was er de 2e districtswedstrijd van het seizoen in sporthal de Kamp. Turnsters uit de 3 noordelijke provincies reisden af naar Vries. TurnGroep Noord organiseerde samen met de KNGU de wedstrijd. Met een grote groep vrijwilligers van de vereniging werd het mogelijk gemaakt dat de turnsters hun wedstrijd konden turnen. Zaterdagmorgen om 8:00 uur meldden zich de eerste turnsters in de hal om hun wedstrijd te turnen.

In de eerste wedstrijd van het weekend turnden de Jeugd E turnsters Jorien Kadijk, Lotus Sie, Felice Richelle en Bendu Sharif. De dames turnden alle 4 een uitstekende wedstrijd. Jorien eindigde op de 1e plaats en mag zich dus Drents kampioen noemen! Lotus eindigde op een 3e plek, Felice op een 5e plek en Bendu op de 8e plaats.
In de laatste wedstrijd van de dag turnden het Team D bestaande uit Rosan van der Bijl, Isa Vaes, Carlijn Niemeijer, Kayla Rosenberg, Isanoa Pentury en Vesper Cnubben. De dames turnden een uitstekende wedstrijd met vele stabiele en mooie oefeningen. Hierdoor wonnen ze overtuigend als team de gouden medaille!

In dezelfde wedstrijd turnden het middenbouwteam 3 Liva Niemeijer, Jasmijn van Hinte en Iris Loovers een goede wedstrijd. Als team kregen ze de zilveren medaille omgehangen. Individueel werd Liva Drents kampioen! Jasmijn eindigde op de 3e plaats en Iris eindigde net naast het podium op een 4e plek.
Zondag kwamen de Jeugd D turnsters Vesper Cnubben, Carlijn Niemeijer en Kayla Rosenberg individueel in actie. Ze turnden sterk op alle 4 de turntoestellen. Vesper mag zich daardoor Drents kampioen noemen. Carlijn kreeg de zilveren medaille omgehangen en Kayla eindigde op een zeer verdiende 4e plek!

In de 2e wedstrijd van de dag turnden de Junior D turnsters Isanoa Pentury en Rosan van der Bijl hun individuele meerkamp. Ook deze dames turnden een zeer goede wedstrijd. Isanoa mag zich nu ook Drents kampioen noemen. Rosan eindigde op een mooie 8e plaats.


TurnGroep Noord bedankt alle vrijwilligers, de medewerkers van sporthal de Kamp en de PLUS Koetsier voor de gesponsorde cakes en bananen!