Dit weekend was de derde wedstrijd van het seizoen voor turnsters uit Groningen, Friesland en Drenthe in Sportstad Heerenveen. In deze laatste wedstrijd werd de seizoen competitie afgesloten en werd er bekend wie zich geplaatst heeft voor de landelijke halve finales!

  De jeugd E turnsters mochten zaterdag het spits afbijten in de individuele meerkamp. Ze turnden zo’n goede wedstrijd dat het hele podium in beslag genomen werd door turnsters van TurnGroep Noord. Jorien Kadijk behaalde 1e plaats, Hiske Doesburg, die sinds kort ook bij TurnGroep Noord turnt, eindigde op een 2e plaats. Lotus Sie kreeg de bronzen medaille omgehangen. Bendu Sharif werd netjes 5 e . Felice Richelle wist na een week ziek zijn toch nog 8e te worden! In de seizoen competitie heeft Jorien ook de gouden medaille behaald en is Lotus 3e geworden!

In de derde wedstrijd van de dag kwam het middenbouwteam 3 bestaande uit de turnsters Jasmijn van Hinte, Liva Niemeijer, Iris Loovers in actie samen met hun teamgenootje Dénessity  Sidin van SV Clias. Het team turnde zich met mooie oefeningen naar de hoogste plek! Ook in de seizoen competitie eindigden ze op de 1 e plek! Individueel eindigde Liva op de 3 e plek in de seizoen competitie, Jasmijn op een 8 e plaats en Iris op de 13 e plek.

In de andere baan kwam het D team Vesper Cnubben. Isa Vaes, Carlijn Niemeijer, Kayla Rosenberg, Isanoa Pentury en Rosan van der Bijl in actie. Ook zij turnden een prima wedstrijd. Ze eindigden dan ook op het hoogste podium. In de seizoen competitie eindigde het team op een mooie 3 e plaats! Met deze mooie resultaten hebben de turnsters zich als team ook nog geplaatst voor de halve landelijke finale!

In de eerste wedstrijd van zondag kwamen de jeugd D turnsters Kayla, Vesper en Carlijn individueel in actie. Met mooie oefeningen heeft Vesper de zilveren medaille gewonnen, Carlijn werd 6 e en Kayla 7e. in de seizoen competitie wist Vesper beslag te leggen op de 2 e plaats, Carlijn op de 6 e plek en Kayla op de 7 e plek. Na drie goede plaatsingswedstrijden is het hun alle drie ook nog gelukt om zich te plaatsen voor de halve finales van het NK!

In de laatste wedstrijd van het weekend turnden de junior D turnsters Isanoa, Rosan en Lieke individueel een prima wedstrijd. Isanoa eindigde op de 7 e plek, Rosan op een 20 e plek. Lieke turnde 2 prima toestellen. In de seizoen competitie wist Isanoa beslag te leggen op de 3 e plek. Door deze mooie resultaten zien we ook Isanoa en Rosan terug op de halve landelijke finales!